Postavení vybrané firmy na českém trhu a světovém trhu - marketingový pohled - Nováková, Jana (2014)
Bakalářská práce má posoudit postaveni firmy AVAST na českém a světovém trhu z marketingového pohledu. V první části jsou teoreticky popsány základní odborné marketingové pojmy, jako jsou vývojové fáze firmy, konkurenční analýza a marketingová strategie apod. V druhé části tato práce přibližuje historický vývoj informačních technologií a s tím souvisejících antivirových softwarů. Konkrétně aplikovaná třetí část se pak zaměřuje na firmu AVAST a to nejprve z hlediska jejího vzniku a vývoje a dále zkoumá zejména konkurenční postavení této firmy na českém a světovém trhu. Závěr vyhodnocuje fakta zjištěná z aplikované části a nachází rozhodující marketingové strategie, které dovedly tuto firmu do vedoucího postavení na trhu antivirových firem v České republice i ve světě.