Účetní a daňové souvislosti rezerv - Svoboda, Vít (2013)
Bakalářská práce seznamuje čtenáře s problematikou rezerv v české legislativě a Mezinárodních standardech účetního výkaznictví. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy a souvislosti týkající se rezerv. Teoretická část rovněž obsahuje výčet jednotlivých druhů rezerv, jejich účetní a daňové souvislosti. Cílem práce je detailně analyzovat a na praktických příkladech porovnat rozdílnost přístupu obou systémů k tomuto nástroji s vazbou na vykázaný výsledek hospodaření.