Účetní reforma státní správy a samosprávy a její dopad na hospodaření města Úvaly - Tvardíková, Marika; Takáčová, Hana, 1952-; Nováková, Štěpánka, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce je zaměřena na účetní reformu státní správy a samosprávy a na analýzu jejího dopadu na hospodaření města Úvaly. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část v první řadě pojednává o postavení obcí v České republice a především se soustřeďuje na finanční hospodaření obcí a tvorbu rozpočtu. V druhé řadě je zaměřena na účetní reformu státní správy a samosprávy, na její vznik, právní vymezení a dopad na účetnictví územních samosprávných celků. Praktická část je poté věnována detailnímu rozboru hospodaření města Úvaly v nových podmínkách reformy a její hlavní náplní je porovnání výsledku rozpočtového hospodaření na cash principu s výsledkem hospodaření na akruálním principu.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses