Elektronický podpis a jeho využití v účetnictví - Guzý, Ladislav (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou elektronického podpisu a jeho využití v účetnictví a podnikatelské činnosti obecně. Práce je strukturována do dvou částí, z nichž první zahrnuje obecný rozbor pojmů a charakteristických znaků elektronického podpisu, certifikátů a certifikačních autorit a časových razítek, včetně analýzy silných a slabých stránek využívání těchto služeb. V závěru této teorie jsou nastíněny některé nejčastější možnosti využití elektronického podpisu v účetním systému firem. Na tuto část navazuje rozbor samotného praktického využívání elektronického podpisu v současné době, provedený průzkumem v rámci podnikatelské sféry prostřednictvím dotazníkového šetření a analýzou výsledků.