Elektronický podpis a jeho využití v účetnictví - Guzý, Ladislav; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Singerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou elektronického podpisu a jeho využití v účetnictví a podnikatelské činnosti obecně. Práce je strukturována do dvou částí, z nichž první zahrnuje obecný rozbor pojmů a charakteristických znaků elektronického podpisu, certifikátů a certifikačních autorit a časových razítek, včetně analýzy silných a slabých stránek využívání těchto služeb. V závěru této teorie jsou nastíněny některé nejčastější možnosti využití elektronického podpisu v účetním systému firem. Na tuto část navazuje rozbor samotného praktického využívání elektronického podpisu v současné době, provedený průzkumem v rámci podnikatelské sféry prostřednictvím dotazníkového šetření a analýzou výsledků.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses