Optimalizace nákladů na mobilní telekomunikační služby Ministerstva práce a sociálních věcí - Břízová, Kateřina (2013)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu mobilních telekomunikačních služeb resortu Ministerstva práce a sociálních věcí za rok 2011. Hlavním cílem je ověřit předpoklad, že při sjednocení těchto služeb na úrovni celého resortu MPSV dosáhnou zahrnuté organizace úspory nákladů z rozsahu a dojde ke zjednodušení struktury využívaných služeb. Kromě kvantitativního vyjádření dosažené úspory je také účelem práce tuto úsporu zhodnotit z kvalitativního hlediska a ukázat, jaké další výhody plynou z centralizace poptávky po mobilních telekomunikačních službách na úrovni resortu. V teoretickém základu se práce snaží přiblížit oblast řízení a optimalizace nákladů ve veřejné správě a odpovědět na otázky, jak efektivně řídit procesy ve veřejné správě a jak zamezit plýtvání s veřejnými financemi při zadávání veřejných zakázek.