Analýza marketingovej stratégie ubytovacieho zariadenia Travellers Hostel Praha - Javorská, Zuzana (2014)
Práca sa zaoberá analýzou marketingovej stratégie a činnosti ubytovacieho zariadenia Travellers Hostel Praha. Skladá sa z ôsmych kapitol. V prvej časti je popísaný marketing všeobecne a jeho špecifiká v cestovnom ruchu. Druhá časť charakterizuje cestovný ruch a hotelierstvo v Prahe a Českej republike. Tretia časť popisuje základné informácie o hosteli, jeho históriu a vybrané ekonomické ukazovatele. Štvrtá časť analyzuje marketingový mix hostela. V piatej a šiestej časti sú vykonané analýzy vnútorného a vonkajšieho prostredia hostela. V siedmej časti je opísaná analýza spokojnosti zákazníkov a jej výsledky. Posledná časť sa venuje návrhom na zlepšenie komunikačného mixu vybraného hostela.