Analýza investičního cyklu v ČR v letech 2000 - 2012 - Faltus, Milan; Czesaný, Slavoj, 1940-; Titze, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tématem této práce je analýza průběhu investičního cyklu v České republice v letech 2000-2012 a objasnění vlivu vymezených determinant na vývoj investic. V průběhu práce je popsáno investiční prostředí, ve kterém se investoři rozhodují, a které mimo jiné ovlivňuje i hospodářská politika státu. Po příspěvkové analýze jednotlivých složek k růstu HDP, následuje statisticky zaměřená část, která zkoumá míru investic a investiční determinanty a jejich vzájemnou spojitost s HTFK. Práce též obsahuje alternativní náhled na investice v produkční sféře, a to s pomocí ukazatele hrubých domácích příjmů George Reismana. Závěrem jsou představeny ostatní, nedobře kvantifikovatelné faktory, které mohou též ovlivňovat vznik a vývoj investičního cyklu.
Vedoucí práce: Slavoj Czesaný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses