Finanční analýza firmy Janssen-Cilag, s.r.o. - Földes, Igor (2014)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnocení finančního zdravý vybrané firmy Janssen-Cilag s.r.o. v období 2008 -- 2012 a porovnání jednotlivých ukazatelů s odvětvím. V této práci budou dále vysvětleny příčiny vývoje ukazatelů a stanovení silných a slabých stránek firmy. Na definování finanční situace firmy budou použity horizontální a vertikální analýza, poměrové ukazatele, rozdílové ukazatele, rozklad Du Pont, spider grafy, bonitní a bankrotní modely. V závěru jsou shrnuty výsledky finanční analýzy, zhodnocená finanční situace a doporučené změny pro zlepšení.