Spotřebitelský úvěr, nelegální a nekalé praktiky - Nedvědová, Marie; Schlossberger, Otakar, 1958-; Leová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice spotřebitelského úvěru a to zejména v souvislosti se zákonem o spotřebitelském úvěru. Jsou zde definovány pojmy jako spotřebitelský úvěr, spotřebitel, věřitel, zprostředkovatel, úroková míra a RPSN. Dále se věnuje nelegálním a nekalým praktikám, jež se v souvislosti se spotřebitelským úvěrem na českém trhu vyskytují. Na závěr pak nabízí některé z možných úprav, které by těmto praktikám zabránily, či je aspoň omezily. Účelem této práce je zejména upozornit na problémy, které se na českém trhu stále vyskytují.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses