Odhad nákladů podpory výroby elektřiny z fotovoltaických elektráren na Slovensku, ve Velké Británii a Řecku - Turko, Dominik (2013)
Tato diplomová práce se zabývá náklady podpory fotovoltaiky ve vybraných evropských zemích. Diplomová práce se skládá z části teoretické a praktické. Teoretická část obsahuje krátkou historii fotovoltaiky a vztahu Evropské Unie k její podpoře. V praktické části je odhadnuta na základě dostupných predikcí budoucího vývoje výše přímých nákladů na podporu fotovoltaiky. Celkové náklady jsou následně odhadnuty přičtením nákladů na již přislíbenou podporu. V práci počítám s celkovými náklady ve výši 3,5 miliardy EUR v případě Slovenska, v případě Řecka s 16 miliardami EUR a v případě Velké Británie se 13 miliardami EUR.