Odhad nákladů podpory výroby elektřiny z fotovoltaických elektráren na Slovensku, ve Velké Británii a Řecku - Turko, Dominik; Zajíček, Miroslav, 1975-; Koten, Silvester van, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zabývá náklady podpory fotovoltaiky ve vybraných evropských zemích. Diplomová práce se skládá z části teoretické a praktické. Teoretická část obsahuje krátkou historii fotovoltaiky a vztahu Evropské Unie k její podpoře. V praktické části je odhadnuta na základě dostupných predikcí budoucího vývoje výše přímých nákladů na podporu fotovoltaiky. Celkové náklady jsou následně odhadnuty přičtením nákladů na již přislíbenou podporu. V práci počítám s celkovými náklady ve výši 3,5 miliardy EUR v případě Slovenska, v případě Řecka s 16 miliardami EUR a v případě Velké Británie se 13 miliardami EUR.
Vedoucí práce: Miroslav Zajíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses