DEA modely a jejich aplikace při měření efektivity zdravotnických záchranných služeb v jednotlivých krajích ČR - Bártíková, Ivana; Borovička, Adam; Kobzareva, Maria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Metoda analýzy obalu dat (zkráceně DEA) jsou poměrně nová metoda vícekriteriálního rozhodování, která složí k hodnocení efektivnosti různých procesů. Tato metoda bude i předmětem zkoumání této bakalářské práce. V první části práce bude čtenáři představen princip fungování této metody včetně formulace jednotlivých matematických modelů. Objasněny budou také rozdíly měření efektivnosti v soukromém a veřejném sektoru. V praktické části bude provedena analýza efektivnosti zdravotnických záchranných služeb v jednotlivých krajích ČR. Na data budou aplikovány jak základní DEA modely, tak modely modifikované. V závěru práce budou výsledné hodnoty porovnány s ukazateli životní úrovně v ČR a bude navrhnuto optimální řešení v jednotlivých krajích ČR.
Vedoucí práce: Adam Borovička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses