Pohled na motivaci a odměňování zaměstnanců s využitím informací manažerského účetnictví - Novotná, Kateřina (2014)
Diplomová práce se zabývá využitím informací manažerského účetnictví pro motivaci a odměňování zaměstnanců. V první části jsou charakterizována specifika malých podniků, výhody a nevýhody zaměstnání v těchto podnikách. Dále jsou zde popsány nejznámější motivační teorie a jejich využití v praxi, metody používané pro odměňování a hodnocení zaměstnanců. Velká pozornost je v této části kladena na analýzu současného stavu jednotlivých oblastí ve společnosti BlueGhost.cz a zhodnocení silných a slabých míst. Na analýzu pak navazuje druhá část této práce, která obsahuje návrh možného zlepšení systému motivace a odměňování zkoumané společnosti, který by mohl zefektivnit pracovní postupy a chování zaměstnanců.