Analýza pracovní motivace zaměstnanců - Kavková, Adéla (2014)
Cílem práce je zmapovat a analyzovat pracovní motivaci zaměstnanců vybraného podniku a na základě zjištěných výsledků navrhnout možná opatření problematických oblastí. Teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů motivace, především pracovní motivace, zdroje motivace, teorie motivace a stimulační prostředky. V praktické části je popsána firma MeDitorial, s.r.o., použitá metoda, analýza a zhodnocení získaných informací a návrh změn. Sběr údajů byl ve zvolené firmě proveden metodou polostrukturovaného rozhovoru. Otázky se týkaly pracovních podmínek a režimu práce, náplně práce, vztahů na pracovišti, vztahu k organizaci a dobrovolné péče o zaměstnance. Výsledkem analýzy a zhodnocení názorů zaměstnanců jsou navrhovaná opatření.