Analýza pojištění motorových vozidel - Kvíčalová, Petra (2014)
Bakalářská práce se v prvních třech kapitolách zabývá havarijním pojištěním z teoretického pohledu. Jedná se o dobrovolné pojištění, komu je tedy určeno, k čemu slouží, jaké jsou jeho charakteristiky, proti jakým rizikům dokáže chránit a naopak proti kterým ne, jak je u neživotního pojištění kalkulováno pojistné a jaké faktory mají vliv na jeho výši konkrétně u havarijního pojištění, to vše bylo předmětem mého zájmu. V závěru jsem se zaměřila na praktické zkoumání finančního trhu v České republice. Ze všech pojišťoven nabízejících havarijní pojištění jsem se omezila na čtyři největší a jejich finanční produkty jsem analyzovala. Zajímalo mě, jak se mění nejen cena (výše pojistného) u jednotlivých pojišťoven, ale také ostatní podmínky a služby, které jsou klientům poskytovány.