Osobní bankroty v České republice - Hospodka, Jan (2014)
Tématem bakalářské práce je insolvence v České republice s důrazem na institut osobního oddlužení a jejím cílem je provést analýzu věku a pohlaví dlužníků žádajících o osobní bankrot z časového i geografického hlediska. První část práce se věnuje právní úpravě týkající se insolvence a vymezení relevantních pojmů. Kromě toho také popisuje jednotlivé formy úpadku, jejich průběh a podmínky splnění. Druhá, praktická část práce se věnuje konkrétnímu výzkumu autora vycházejícího z informací o jednotlivých dlužnících a porovnává vývoj oddlužení v České republice v čase na základě bydliště, věku a pohlaví dlužníků.