Analýza odlišností stranických systémů Ukrajiny a Ruska - Mašková, Denisa; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Husák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zaměřuje na komparaci systémů politických stran Ukrajiny a Ruska. Pozornost je zaměřena na historický kontext vývoje těchto stranických systémů a jejich proměny po jednotlivých parlamentních volbách od rozpadu Sovětského svazu. Cílem práce je zjistit příčiny odlišností stranických systémů pomocí analýzy institucionálního a právního rámce a jeho vlivu na složení současných parlamentů, stability stranických systémů a okolností vzniku politických stran. Práce tak představuje příspěvek k diskuzi ohledně transformace stranických systémů postkomunistických zemích, jejich specifik a přibližování se stranickým systémům konsolidovaných demokracií západní Evropy.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses