Ochrana spotřebitele při nákupu potravin - Opletalová, Barbora (2014)
Hlavní úlohou ochrany spotřebitele je chránit zájmy spotřebitele jakožto slabšího článku ve vztahu s prodávajícím či výrobcem. Aby však spotřebitel mohl být efektivně chráněn, je nezbytné, aby svá práva dobře znal, uměl je aplikovat a mohl tak při nákupu činit kvalifikovaná rozhodnutí. Jedním z cílů této práce je proto představit právní předpisy upravující práva spotřebitelů a povinnosti prodejců v oblasti potravin. Práce se podrobněji věnuje požadavkům na označování obalů potravin, upozorňuje čtenáře na nejčastější klamavé praktiky a v neposlední řadě seznamuje spotřebitele s možnostmi reklamace potravin.