Ochrana spotřebitele při nákupu potravin - Opletalová, Barbora; Švarc, Zbyněk, 1950-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Hlavní úlohou ochrany spotřebitele je chránit zájmy spotřebitele jakožto slabšího článku ve vztahu s prodávajícím či výrobcem. Aby však spotřebitel mohl být efektivně chráněn, je nezbytné, aby svá práva dobře znal, uměl je aplikovat a mohl tak při nákupu činit kvalifikovaná rozhodnutí. Jedním z cílů této práce je proto představit právní předpisy upravující práva spotřebitelů a povinnosti prodejců v oblasti potravin. Práce se podrobněji věnuje požadavkům na označování obalů potravin, upozorňuje čtenáře na nejčastější klamavé praktiky a v neposlední řadě seznamuje spotřebitele s možnostmi reklamace potravin.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses