Analýza product placement vo filmoch - Baláž, Martin (2014)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou umiestňovania product placementu do filmov. Teoretická časť sa zameriava na vymedzenie pojmu product placement, históriu a skúma rôzne druhy použitia product placementu. Uvádza výhody a nevýhody plynúce z umiestňovania produktu v audiovizuálnych reláciách a popisuje jeho cenu. Poukazuje na dôležitosť správneho začlenenia produktu tak, aby to viedlo k úplnej spokojnosti diváka pri sledovaní audiovizuálneho diela. V praktickej časti sú použité teoretické znalosti pri analýze product placementu vo filmoch. Zo získaných informácií a odhalených nedostatkov v tejto oblasti je cieľom práce zistiť, ako diváci product placement vnímajú a čo o ňom vedia, aký je ich postoj k umiestneniu produktu do filmu, či ich určitým spôsobom ovplyvňuje a či je vôbec product placement účinný, čiže zistenie či si spotrebitelia umiestnené produkty vo filmoch všímajú alebo si na značky umiestnené vo filmoch pamätajú.