Potřeby klienta 3PL poskytovatele - Coňková, Petra (2014)
Diplomová práce se zabývá outsourcingem logistických služeb. V teoretické části práce je obecně popsán outsourcing logistických služeb, výhody a nevýhody outsourcingu, historie, současný stav trhu logistických služeb a postoj poskytovatelů logistických služeb k udržitelnému rozvoji. Dále jsou popsány fáze outsourcovaného procesu, smluvní uspořádání a nástroje, které pomáhají řídit outsourcovaný vztah. V praktické části jsou na základě hloubkových rozhovorů analyzovány potřeby klienta 3PL. Na základě výstupů z hloubkových rozhovorů jsou navržena doporučení, která mají za úkol zvýšit spokojenost klienta a dále rozvíjet a prohlubovat spolupráci. Cílem práce je zjistit mezery mezi požadavky na logistického poskytovatele a skutečným stavem poskytovaných služeb.