Komunikační politika watchdogových organizací případová studie Transparency International - Finková, Veronika; Vymětal, Petr; Fleissner, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá komunikací v neziskovém sektoru, konkrétně ve watchdogových organizacích. Cílem této práce je vyzkoumat, jaké jsou charakteristické prvky komunikačních politik ve watchdogových organizacích. V prvních dvou kapitolách se práce nejprve zabývá základními pojmy jako neziskový sektor a marketing jako nutný základ pro další výzkum. Zabývá se také obecně komunikací v neziskovém sektoru, aby zde nalezla odlišnosti od marketingu a komunikace v sektoru komerčním. Třetí kapitola se již zabývá konkrétně komunikačními politikami ve vybraných watchdogových organizacích, ve kterých se pomocí stanovených kritérií a také informací z dotazníkového šetření snaží nalézt společné znaky. A konečně čtvrtá kapitola je případovou studií na komunikaci watchdogové organizace Transparency International, která obsahuje nejen hodnocení komunikace podle kritérií, ale i poznatky o vnímání a dostatečnosti prezentace Transparency International Česká republika získané z dotazníkového šetření, které odhalují, kde v komunikačních politikách watchdogových organizací mohou být nedostatky.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses