Investiční certifikáty distribuované společností Cyrrus, a.s. - Lang, Vladimír (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá možností investice do skupiny strukturovaných produktů označovaných jako investiční certifikáty. V první kapitole je představen tento investiční nástroj, druhy investičních certifikátů, jejich vztah k podkladovému aktivu a finanční rizika spojená s investičními certifikáty. Blíže je popsána konstrukce garantovaných a bonusových certifikátů. V prakticky orientované části práce jsou představeny investiční certifikáty distribuované obchodníkem s cennými papíry CYRRUS, a.s. v letech 2010-2013. Tato skupina investičních certifikátů je zkoumána z hlediska emitenta, doby splatnosti a měny, ve které byla investice realizována. Dále jsou u vybraných certifikátů popsány jejich konkrétní vlastnosti a sledován vývoj cen podkladových aktiv. Tyto investice jsou poté hodnoceny podle kritéria čisté současné hodnoty.