Konec evropských dějin jakožto předmět filosofické reflexe - Lebedzeva, Krystsina (2014)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním validity teoreticky formulované hypotézy o možném zániku evropské civilizace, jakož i zkoumáním příčin a příznaků civilizační katastrofy vzhledem ke stávajícím koncepcím a k současné situaci v Evropě. Na základě použití filosofického přístupu je učiněn pokus o systematizaci názorů vědců na zkoumanou problematiku.