Hodnocení kvality zdravotní péče - Marková, Kristýna (2014)
Správně fungující zdravotnictví patří mezi priority každého státu. Jednou ze složek ovlivňující spokojenost ve zdravotnictví je kvalita poskytované zdravotní péče. Bakalářská práce je zaměřena na popis našeho zdravotního systému, definování kvality zdravotní péče a přehled systémů pro hodnocení zdravotní péče používaných v ČR a zahraničí. Byly srovnány vybrané ukazatele související s kvalitou zdravotní péče v ČR se zeměmi OECD, diskutován vliv současného stavu financování nemocnic a na příkladu velkých nemocnic analyzována vybraná kritéria celonárodního průzkumu spokojenosti pacientů s kvalitou poskytované péče.