Hodnocení kvality zdravotní péče - Marková, Kristýna; Maaytová, Alena; Dugová, Alena, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Správně fungující zdravotnictví patří mezi priority každého státu. Jednou ze složek ovlivňující spokojenost ve zdravotnictví je kvalita poskytované zdravotní péče. Bakalářská práce je zaměřena na popis našeho zdravotního systému, definování kvality zdravotní péče a přehled systémů pro hodnocení zdravotní péče používaných v ČR a zahraničí. Byly srovnány vybrané ukazatele související s kvalitou zdravotní péče v ČR se zeměmi OECD, diskutován vliv současného stavu financování nemocnic a na příkladu velkých nemocnic analyzována vybraná kritéria celonárodního průzkumu spokojenosti pacientů s kvalitou poskytované péče.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses