Ekonomická analýza společnosti Penam, a.s. - Bondar, Diana; Špička, Jindřich, 1981-; Erlitz, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem bakalářské práce "Ekonomická analýza společnosti Penam, a.s." je vyhodnotit ekonomickou situaci během období 2008 - 2012, identifikovat silné a slabé stránky finančního hospodaření společnosti s ohledem na situaci na trhu výrobců pečiva. Analýza je provedena z pohledu stávajícího vlastníka z veřejně dostupných údajů: výročních zpáv, rozvah a výkazů zisku z ztrát. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické části je vymezené pojetí ekonomické analýzy a metodického aparátu, a pak aplikované metody finanční analýzy v části praktické, která jejejí součástí. Na základě těchto metod bude provedeno mezipodnikové srovnání. Závěr obsahuje výstupy z provedené analýzy a náměty pro zlepšení finanční situace a další doporučení pro pozitivní vývoj v daném odvětví.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses