Finanční a operativní leasing z hlediska DPH - Nekvasilová, Kateřina; Zídková, Hana; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou finančního a operativního leasingu. Teoretická část popisuje podstatu leasingových vztahů z ekonomického a právního hlediska, a z pohledu daně z přidané hodnoty se zaměřením na klíčové novely zákona o DPH v letech 2009 a 2014. Věnována je i pozornost postupu při nedodržení povinnosti odkupu užívané věci, při změně výše splátek a také při poskytnutí pojištění leasingovou společností. Práce je zakončena modelovým příkladem, v jehož rámci je aplikována daň z přidané hodnoty na finanční a operativní leasing. Součástí modelového příkladu je i srovnání leasingových vztahů s následným vyhodnocením výhodnosti pro uživatele.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses