Profesní odpovědnost externích a interních auditorů - Králová, Jana; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá profesemi externích a interních auditorů. Jejím cílem je srozumitelně popsat profesní odpovědnost zkoumaných odborných povolání. Daná problematika se řeší z pohledu České republiky. Práce ve své první části obecně charakterizuje auditorskou činnost a Komoru auditorů České republiky. Popisuje předpoklady výkonu profese externího auditora a zabývá se i jeho pracovními postupy. Dále se věnuje charakteristice interního auditu a Českého institutu interních auditorů. Zaměřuje se na předpoklady výkonu profese interního auditora a zabývá se i jeho pracovními postupy. Stěžejní část diplomové práce definuje profesní odpovědnost externích a interních auditorů a odděleně popisuje trestní odpovědnost auditorů. Poslední pasáž práce se věnuje komparaci zjištěných poznatků a vybraným praktickým příkladům porušení profesních povinností auditorů.
Vedoucí práce: Jan Molín
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses