Gastroturismus - aktuální trend v současném turismu - Šejdová, Barbora; Tyslová, Irena; Tittelbachová, Šárka, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato bakalářské práce se zabývá gastroturismum, jakožto novým směrem turismu. Vychází z definic daného oboru a jako vědeckou metodu používá rešerši odborné literatury a statistických údajů. Zaměřena je na zařazení pojmu v rámci typologie turismu. Řešena je problematika dopadu turismu na ekonomiku i úloha multiplikačních efektů v rámci obecné tématiky. Praktická část se zaobírá gastroturismem a jeho pojetím v Rakousku. Nejprve je rozebírána obecná problematika rakouského turismu, s tématy soustředícími se na způsob prezentace státu v rámci turismu. Dále je zpracována značka turismu "Dovolená v Rakousku" pod níž spadají rovněž témata zabývající se gastronomickým trhem, rakouským gastroturismem a iniciativou Genuss Region Österreich.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses