Vývoj sazeb daně z příjmů fyzických osob v zemích EU - Kasalová, Hana; Tepperová, Jana; Bušovská, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá vývojem sazeb daní z příjmů fyzických osob ve státech Evropské unie. Vývoj je sledován z více úhlů pohledu. Je zkoumán vývoj počtu daňových pásem pro jednotlivé daňové sazby a to od roku 1981. Práce se dále zabývá vývojem maximálních a minimálních statutárních sazeb od roku 1995 až do současnosti. Zaměřuje se také na vývoj implicitních daňových sazeb, zejména implicitních daňových sazeb na práci. V poslední části práce je pozornost soustředěna na vývoj daňového zatížení práce pracovníka, který dosahuje určitého procenta průměrné mzdy. Veškeré zmíněné položky v práci jsou sledovány zejména pomocí grafické analýzy, kterou je téměř ve všech případech možno vysledovat tendenci ke snižování nejvyšších statutárních sazeb daní a klesajícího počtu daňových pásem pro jednotlivé daňové sazby.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses