Investiční analýza Starbucks Corporation - Kaszás, Michal; Musílek, Petr, 1965-; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
V bakalářské práci jsem se věnoval analýze akciového titulu Starbucks Corporation (SBUX). Primárním cílem práce je na základě dostupných dat a jejich podrobné analýzy rozhodnout, jestli je akciový titul podhodnocený, nadhodnocený nebo oceněný na úrovni vnitřní hodnoty. Za účelem podání kvalitního investičního doporučení je práce rozdělena do tří částí fundamentální analýzy. Globální fundamentální analýza dává odpověď ohledně bezpečnosti a výhodnosti alokace kapitálu na kapitálovém trhu Spojených států. Odvětvová analýza se podrobně zabývá strukturou odvětví a vlivem vývoje cen výrobních faktorů na cenu akcie. Firemní fundamentální analýzou jsem odhadl vnitřní hodnotu akcie, za tímto účelem jsem využil metodu diskontování cash flow, konkrétně Free Cash Flow to Equity, a ziskové modely založené na poměrových ukazatelích typu P/E a P/S. Celá analýza i závěrečné investiční doporučení byla sestavena ve smyslu hodnotového investování, jehož "otcem" je Benjamin Graham.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses