Financování vysokých škol ve Velké Británii - Štáhl, Jiří (2014)
Cílem bakalářské práce je analýza financování vysokého školství ve Velké Británii se zaměřením na Anglii a v České republice. Zabývá se podrobnou charakteristikou systémů vysokého školství v obou zemích, analyzuje problematiku financování vysokých škol a porovnává systémy obou zemí z hlediska zdrojů financování vysokých škol. Práce se dále zaměřuje na systémy finanční podpory studentů vysokých škol v Anglii a České republice. V závěru se práce snaží nalézt pozitiva obou systému a především inspirovat se systémem Anglie pro budoucí změny ve financování vysokého školství v ČR.