Financování vysokých škol ve Velké Británii - Štáhl, Jiří; Urbánek, Václav; Maršíková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem bakalářské práce je analýza financování vysokého školství ve Velké Británii se zaměřením na Anglii a v České republice. Zabývá se podrobnou charakteristikou systémů vysokého školství v obou zemích, analyzuje problematiku financování vysokých škol a porovnává systémy obou zemí z hlediska zdrojů financování vysokých škol. Práce se dále zaměřuje na systémy finanční podpory studentů vysokých škol v Anglii a České republice. V závěru se práce snaží nalézt pozitiva obou systému a především inspirovat se systémem Anglie pro budoucí změny ve financování vysokého školství v ČR.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses