Občanská válka ve Rwandě a role OSN při jejím řešení - Šplíchalová, Eva; Lisa, Aleš, 1956-; Prorok, Vladimír, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá konfliktem Tutsiů a Hutuů, který se odehrával v 90. letech ve Rwandě, jeho historickými příčinami, průběhem a rolí mezinárodního společenství při jeho řešení. Pozornost je zaměřena zejména na roli OSN při řešení tohoto konfliktu -- na analýzu působení mírové mise OSN, podmínek jejího ustanovení, vymezení jejího mandátu a dalších faktorů, které vedly k jejímu neúspěchu. Práce tak představuje příspěvek k diskusi o roli OSN v současném světě, k analýze podmínek a předpokladů její akceschopnosti, efektivnosti a potenciálních změn v její struktuře a fungování.
Vedoucí práce: Aleš Lisa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses