Turecký pojistný trh - Řádková, Monika (2014)
Tato diplomová práce se zabývá tureckým pojistným trhem. Nejprve představuje ve zkratce Turecko jako takové, jeho historii pojišťovnictví a vymezuje sektor životního pojištění, penzijního připojištění, povinných pojištění a komerčního zdravotního pojištění. Neméně důležitou součástí práce je představení základních tureckých právních předpisů týkajících se pojišťovnictví a jejich harmonizaci s EU. V další části práce již dostává prostor analýza ukazatelů tureckého pojistného trhu za rok 2012. Práce by měla poskytnout dostatečné informace o nejvýznamnějších tureckých institucích, pojišťovnách a zajišťovnách na tureckém pojistném trhu. Závěrečná kapitola je věnována tureckému potenciálu pro islámské bankovnictví a pojišťovnictví, protože nesmíme opomínat, že naprostá většina Turků jsou muslimové.