Turecký pojistný trh - Řádková, Monika; Ducháčková, Eva, 1958-; Hanzlík, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato diplomová práce se zabývá tureckým pojistným trhem. Nejprve představuje ve zkratce Turecko jako takové, jeho historii pojišťovnictví a vymezuje sektor životního pojištění, penzijního připojištění, povinných pojištění a komerčního zdravotního pojištění. Neméně důležitou součástí práce je představení základních tureckých právních předpisů týkajících se pojišťovnictví a jejich harmonizaci s EU. V další části práce již dostává prostor analýza ukazatelů tureckého pojistného trhu za rok 2012. Práce by měla poskytnout dostatečné informace o nejvýznamnějších tureckých institucích, pojišťovnách a zajišťovnách na tureckém pojistném trhu. Závěrečná kapitola je věnována tureckému potenciálu pro islámské bankovnictví a pojišťovnictví, protože nesmíme opomínat, že naprostá většina Turků jsou muslimové.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses