Trh práce Ústeckého kraje. - Pazderníková, Michaela (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na trh práce a s ním spojenou problematiku nezaměstnanosti, ve vybraném regionu České republiky, kterým je Ústecký kraj. Cílem této bakalářské práce je analýza trhu práce v Ústeckém kraji v letech 2005-2013, se zaměřením na vývoj ukazatelů nezaměstnanosti, vliv úpadku některých odvětví na trh práce Ústeckého kraje a také na postavení vybraných rizikových skupin osob na tomto trhu. Bakalářská práce je rozdělena na tři hlavní kapitoly, které jsou dále členěny na několik podkapitol. První kapitola je věnována základní charakteristice Ústeckého kraje a informace v ní uvedené jsou důležité především pro seznámení s vybraných krajem. Druhá kapitola je teoretickou částí práce a jejím úkolem je vysvětlit pojmy související s tématem trhu práce a nezaměstnanosti. Třetí kapitola je praktickou částí práce a má naplnit již výše uvedený cíl této bakalářské práce. Analýza v praktické části je prováděna na základě dat uveřejněných Ministerstvem práce a sociálních věcí a Českým statistickým úřadem.