Přímá volba prezidenta - předvolební kampaň nestranických kandidátů - Minářů, Tereza; Müller, Karel B., 1972-; Vymětal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce na téma "Přímá volba prezidenta - předvolební kampaň nestranických kandidátů," má za cíl zpětné porovnání kampaní a strategií jednotlivých prezidentských nestranických kandidátů v první přímé volbě prezidenta v České republice, tedy Jana Fischera, Vladimíra Franze a Taťány Fischerové. Dále pak posouzení reálného volebního potenciálu jednotlivých nestranických kandidátů a jeho následné využití při volbách. K dosažení zvolených cílů práce je použita metoda komparace, kdy na základě předem stanovených parametrů zhodnotí strategie všech tří kandidátů. Teoretická část práce představí základní pojmy týkající se teoretického vymezení politického marketingu, předvolebních kampaní, strategií a marketingových nástrojů. Empirická část se soustředí na samotnou analýzu kampaní jednotlivých nestranických kandidátů a jejich následné porovnání.
Vedoucí práce: Karel Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses