Analýza marketingové strategie sociálního podniku - Doležalová, Barbora; Pešek, Ondřej; Horáková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem této bakalářské práce je analýza marketingové strategie sociálního podniku Tichá kavárna se zaměřením na marketingový mix služeb (8P) a její zhodnocení včetně doporučení k jejímu zefektivnění. Teoretická část práce se zabývá marketingem, jeho specifiky ve službách a v sociálním poli či popisu strategického marketingu. Dále pojednává o prvcích marketingového mixu využívaného ve službách a nabízí definice sociálního podnikání. Praktická část pomocí marketingového výzkumu přiblíženého v metodologické části aplikuje teorii na reálný podnik. Jsou zde charakterizovány zřizující organizace a jejich projekt Tichá kavárna spolu se záměrem, stanovenými cíly a s deskripcí cílového trhu. Činnost sociálního podniku je důkladně zanalyzována prostřednictvím marketingového mixu 8P a tento rozbor je doplněn o názory zákazníků. Další pasáž praktické části prezentuje výsledky PESTEL analýzy, Porterova modelu pěti sil a marketingovým výzkumem získané poznatky v souhrnné SWOT analýze. V závěru práce je marketingová strategie Tiché kavárny zhodnocena a navržena jsou také konkrétní doporučení.
Vedoucí práce: Ondřej Pešek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses