Právní problematika označování olivového oleje - Prade, Lukáš; Štěpánek, Petr; Vavrečka, Jan, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Obsahem této bakalářské práce je problematika označování olivového oleje v návaznosti na probíhající podvody na trhu s touto komoditou. V úvodní kapitole je olivový olej charakterizován a jeho jednotlivé druhy rozděleny dle kvality. Základ práce tvoří samotný legislativní aparát, který slouží jako podklad a vychází z něho i následující kapitoly. Další část se zaměřuje na situaci na světovém trhu s olivovým olejem a vysvětluje důvody vydávání obsáhlé legislativy upravující dané prostředí. Poslední dvě kapitoly posuzují zlepšení v označování olivových olejů na základě testů prováděných nezávislými subjekty a zároveň na základě ankety vypracované autorem.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses