Financování korporátů emisí dluhopisů v ČR a Rusku - Zubakhina, Yulia (2014)
Cílem této bakalářské práce je přiblížení procesu emitování korporátních dluhopisů v České republice a Ruské federaci z pohledu emitující společnosti, s následnou komparací reálných, úspěšně upsaných emisí z každého státu. V první kapitole se práce věnuje detailnějšímu popisu forem financování společnosti a problematice cizích zdrojů v procesu financování. Druhá kapitola popisuje výhody financování společnosti pomocí korporátních dluhopisů a samotný proces primární emise s ohledem na legislativní úpravu v obou státech. Poslední kapitola se zabývá současnou situací na primárních trzích s dluhopisy v ČR a Rusku a porovnáním dvou provedených emisí korporátních dluhopisů se shrnutím zjištěných odlišností.