Obchodní roboti na finančních trzích - Turussova, Valeriya (2014)
Práce je zaměřena na problematiku použití obchodních robotů na finančních trzích. V teoretické části práce jsou popsány základní prvky a strategie algoritmického obchodování, druhy robotů a možnosti jejich použití za různých podmínek na trzích. Druhá část práce se zabývá výhodami a slabinami robotů, jejich ekonomickou efektivností. V praktické části práce se testuje na historických datech zvolená strategie obchodování a ohodnocuje se její použitelnost a výnosnost.