Nákladová analýza lékařského postupu terapie věkem podmíněné makulární degenerace - Zenklová, Kateřina (2014)
Diplomová práce se zabývá nákladovou analýzou terapie věkem podmíněné makulární degenerace. Záměrem je porovnat náklady dvou různých léčebných přípravků, Avastinu a Lucentisu, a vyhodnotit nákladovou efektivitu léčby z pohledu pacienta, zdravotnického zařízení a zdravotní pojišťovny