Nákladová analýza lékařského postupu terapie věkem podmíněné makulární degenerace - Zenklová, Kateřina; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Jankůj, Miroslav (2014)
Diplomová práce se zabývá nákladovou analýzou terapie věkem podmíněné makulární degenerace. Záměrem je porovnat náklady dvou různých léčebných přípravků, Avastinu a Lucentisu, a vyhodnotit nákladovou efektivitu léčby z pohledu pacienta, zdravotnického zařízení a zdravotní pojišťovny
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: makulární degenerace; zraková terapie; řízení nákladů; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; macular degeneration; low vision therapy; cost control; master's theses