Postavení osob se zdravotním postižením na trhu práce v ČR - Uhlířová, Tereza (2013)
Předmětem bakalářské práce je zaměstnávání osob se zdravotním postižením a její postavení na trhu práce v České republice. Vychází především z právního rámce a aktivní politiky zaměstnanosti v této oblasti. Dále se věnuje vymezení osob se zdravotním postižením a jednotlivým prvkům aktivní politiky zaměstnanosti, kterou se snaží stát motivovat k vyšší míře zaměstnávání postižených osob. Další část práce je věnována způsobům zprostředkování zaměstnání pro osoby se zdravotním postižením. Stěžejní část práce je analýza a dotazníkové šetření, které byly provedeny na základě studie Ministerstva práce a sociálních věcí. Cílem práce je zhodnocení nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti prostřednictvím vlastního zkoumání vývoje nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením.