Postavení osob se zdravotním postižením na trhu práce v ČR - Uhlířová, Tereza; Poláková, Olga, 1944-; Kolman, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Předmětem bakalářské práce je zaměstnávání osob se zdravotním postižením a její postavení na trhu práce v České republice. Vychází především z právního rámce a aktivní politiky zaměstnanosti v této oblasti. Dále se věnuje vymezení osob se zdravotním postižením a jednotlivým prvkům aktivní politiky zaměstnanosti, kterou se snaží stát motivovat k vyšší míře zaměstnávání postižených osob. Další část práce je věnována způsobům zprostředkování zaměstnání pro osoby se zdravotním postižením. Stěžejní část práce je analýza a dotazníkové šetření, které byly provedeny na základě studie Ministerstva práce a sociálních věcí. Cílem práce je zhodnocení nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti prostřednictvím vlastního zkoumání vývoje nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses