Současná úroveň neúplných rodin se závislými dětmi v ČR - Križáková, Nikola; Poláková, Olga, 1944-; Říhová, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou neúplných rodin s dětmi v České republice, příčinami jejich vzniku, historickými proměnami rodiny a současnými socioekonomickými problémy, které vznikají se stále narůstajícím počtem neúplných rodin. Z analýzy dostupných statistických dat vyplývá, že životní úroveň členů neúplných rodinných domácností je ve srovnání s úplnými rodinami s dětmi natolik nízká, že by se jim měla začít věnovat mnohem větší pozornost jak ze strany státu a rodinné politiky, tak i ze strany veřejnosti. Bakalářská práce zjišťuje, že v České republice se neúplné rodiny s dětmi řadí mezi skupiny nejvíce ohrožené chudobou, trpí vysokou nezaměstnaností a může u nich docházet dokonce k sociálnímu vyloučení. Tato rizika jsou větší u neúplných rodin s vyšším počtem dětí a u rodin, kde osoba v čele disponuje nízkým vzděláním.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses