Aktuální problémy v oblasti pojištění domácností - Stárková, Veronika; Ducháčková, Eva, 1958-; Bártová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku pojištění domácností. Teoretická část objasňuje základní charakteristiku majetkového pojištění obyvatelstva, kde je hlavní důraz kladen na pojištění domácností. Část praktická se v prvé řadě zabývá otázkami sjednání pojištění a faktory, které působí na výši pojistného. Dále je zde kladen důraz na problémy, které se v současné době na trhu pojištění domácnosti vyskytují. Jedná se zejména o podpojištění, správné nastavení pojistné ochrany či pojistné podvody. Práce rovněž objasňuje metodiku pro řešení pojistných událostí a postoj pojišťoven k uplatnění podpojištění. Závěr práce tvoří dotazníkové šetření, které shrnuje danou problematiku a jehož základním cílem je vytvořit obraz, jakým způsobem lidé přistupují k ochraně svého majetku.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses